Search This Blog

Loading...

Sunday, April 7, 2013

No Space For the New Message?

heee...
Assalam.lame dh tak memblogging kan diri almost a year.hahahah.. 
setahun satu entry..hamek kaw?
since tgah online..try la wat satu entry..dulu bukan memain brkobar benar lau  menghapdate blog...sebb kekangan masa so, jdilah mcm ni...
let me start the story about me..and what was happened to me in 2012? i think a lots of things that i experienced...one and foremost

Thanks to ALLAH.. Alhamdulillah..im getting a job..so blh la nk kurgkan beban mak ayh.. Syukur.

So, having the students that always love to online, surfing, facebooking..at last they found my blog that is not updating almost 0ne year..so i think im going to start sumthing new with this blog..so check it out guys!

pada yg jumpe blog ni, dont publish it to the publc. malu la hahahahha

letak gambar ckit...





Monday, February 6, 2012

What was happened to me in 2011..=)

Assalamualaikum n gud morning to all yang blog walking kat sini... hehehe terasa ade mud untuk update entry malam ni... Actually dah dekat 8 bulan la... aku tak update blog ni.. so, tipulah lau ckp tak de langsung perkara yang best sepanjang 2011 tukan...heheheh..bukan setakat tak de..tapi belambak..berkoyan2 kalu nk di ceritakan... so, untuk menyenangkan aku dan memudahkan anda.... kite tulis dia dalam bentuk point form (term yang glemer jaman belajo dulu) hehehe..kita ikut day by day la kan..sebb nye nk citer sekaligus..giler byk hehehe..

ok... AGENDA PERTAMA..

HABES BELAJA N JEJALAN KAT SANDAKAN..... perghh ni saat org yang nk sgt kan..habes belajoooo!!!   Tapi habes belajo tak semestinya kita tak belaja kan... tu la... sebb everyday is a learning process. So.. lepas habis exam... aku n coursmate aku buat la farewell nye majelis untuk kami2..cos..mgkin nnt nk jumpa agak sukar dah..so,,kami sepakat wat mjlis ni kat Teluk Likas, Sabah.. cos jarak dari U tak jauh..tapi kami sampai lewat gak...(sebb aku n membe aku nek bus je, hahahah).. kat bawah ni ade la beberapa ulas gambo majlis tu =). kene kidnap gmbo di FB lu..sebb gambo ade lam cd tak save lam laptop..heheh

hehehe..ni konon cover album la hee...

Teng2...  He is my coordinator... really kebapaan.. Miss Dr. Lee so much.

half of my classmates...

Alright, habes bab kat u..so, namanya farewell...kene betol2 farewell la skunk..then masuk la agenda untuk membawa  haluan masing2...di pendekkan cerita balik kg maseng2 la...so aku...tak balik Terengganu ag.. aku g bergewang ke Sandakan dulu umah kakak aku,,,kat Sandakan byak la jugak tempat yang aku lawat..hehehe...actually Sandakan is one of the best spot untuk di lawati n kat sana nice seafood yg kite boleh mkn...hehehe.. so, if ade yg interested nk pi.. Sandakan boleh di lawati hehehe....

 The view of Sandakan

ni..kat Sepilok..kat orang utan tu huhuhuh...


ni kat Angnes Keith House...umah ni di bina aleh Agnes tu.isteri kpd org putih yang penah duduk di Sandakan..umah nye kayu je..lau berkesempatan boleh explore masuk umah tu..kat dalam tu byk la bnda yng ditinggalkan hehehe..

Ok..agenda pertama stop sini dulu... untuk entry seterusnya...aku akan sambung kan balik..momantai...ade mse ag...byk lagi citer yg nk di story kan...kne stop..nyamuk  pun dah merata2 dan meratah2..kite jumpa esok lak ye...hehehe jaga diri =) Bye...

Kecuakan Melanda!!!!

Assalamualaikum....

First thing first nak g tau...
 1) Aku cuak giler tadi bile masukkan emel n password..tetibeblog ak tak dapat sign in dan memakan masa yang  lame untuk aku refresh2 kan balik sebbnya aku dah dekat setahun tak update blog..wahahah amekaw!!!
2) Aku baru realised yang blog sekarang dah bertukar wajah baru bile aku tlg kawan ak wat blog kat dia..ape org ckap..upgrade...ade improvement...
3) Ni la entry pertama selepas dekat setahun menyepi ahhaha..bukn apa...mase tu ade..cume mud je tak de nak menulis..hehehe
4) Tunggu entry terbaru dari saya, byk saya nak share..hehehe

So, sampai sini lu.. Assalamualaikum...

Hai... Jumpa Lagi kite tahun 2012 

Tuesday, April 26, 2011

Imtihan,Exam,Pekse

Assalamualaikum kepada semua blog walkers kat sini...heheh sekarang dah bulan 4 so...kami semua duk sebuk sitting untuk final exam...dan ini lah jugak exam paling last selepas mengharungi kehidupan sebagai seorg pelajar selama 4 tahun..FUhhhhh!! Akhirnya...hehehehe...so.. baru ni dah lepas satu paper..tinggal lagi 3 paper...my battlefield will be coming soon!!!

Hahahah..sudah sedia maklum..aku kan suke mengoyal..so, baru ni time aku g lebri...bace notes tak berapa sgt..mengoyal ambik gambo je lebeh hahahaha....bukan ape org kate release otak kan...bukan nye kite ni bumble bee ke optimus prime ke...nk belajar 24 jam..hahaha....so, time rest ambik gambo la... cari mud...


Oopps...tapi korang kene rilek..jgn kutuk aku lagi..aku ni syok sendiri ke ape..ko tahu yang trut ikut mengoyal sekali adalah kawan aku..hahaha...sebb dia tokei yg bawk kamera...tanpa segan silunya kami mengePOSE diri kami di lebri hahahaahah.....



Tapi pose2 kami ade batasnya..bila dah habes pose sambung balik bace notes yang dah 3 kali bace...n resultnya..I dont Know Sepatah HaraM...hahahaha...xpe ade jugak input yang dapat kat..daripada zero terus....

Bah...sini saja post hari ni..aku nk pi hanto bokbn kawan aku..pas abes exam ni balik kg la aku...tggu la ape bnda yang aku mmpu buat nk isi mase terluang 6 bulan sebm dapat kerja..apa2 pun yang penating aku wish "GUD LUCK" untuk kwan2 aku..semuga anda jadi yang terbaik..! Amin...

..

p/s: aku doakan semuga aku berjaya dan korang pun berjaya..rezeki TUHAN ade di mane2 :)

Monday, April 18, 2011

Saya Shuke Kalerful!!!!

Assalamualaikum my blog walkers....

Hari Khamis baru aku jejalan ngn kawan2 aku...wat ilang mood bosan kat bilik..bese la dah nk study week kan..jalan punye jalan kami singgah kedai kain..akak aku pesan beli kain kat KAMDAR..bila masuk tgk pilih..langsung tak cantek..mati terus mud aku nak bersopim......



so...bila dah frustrated mula la aku kol kawan aku..knon ngadu la..hahahaha..padahal kawan aku tu tgh bz wat kije lagi la aku frustrated tahap gaban....sampaikan membe kat sebelah aku nak ambik gambar ngan aku pun aku tak layan..kesian ko iza..heheeheh



pastu...sudah kawan2 aku ni snap pic..aku nampak la pulak segugus selipa jepun yang bewarna-warni nun jauh di sana....aku pun suh la diaorg ambik gambar kat cw..ape lagi..berposing maut la diaorg hehehe....then...turn aku la plak..untuk mengembalikan mud aku yang ilam itu..hahaha..aku apa lagi...mintak la diaorg amik gambar aku ngn selipa jepun..dah la aku ni peminat selipa jepun..n.... yang tak tahan..jadilah ak model selipa jepun yang tak bertauliah..hehehehe


Lepas dah puas snap gambo ngn selipa jepun kegemaran...jalan2 ag depan...akun ngn kawan2 aku jumpa la satu benda yang sungguh KALERFUL...korng nk tau ape dia...roda impian ala2 lolipop..warne wani..COMAM!!!!! Kami pun ape lagi..terus mnjadi cameraholic hahahahaah..aku ni ape lagi bila tgk bnda2 kalerful terus la...menggayakan diri..hahahahaaha...bila dah jumpa bnda yang kalerful...mud aku dtg balik hahaahah..dan apa yang best nye..kami rase gambar kami macm kanak2 riang hahahaah...kat bawah ni ade la..sekeping dua gambar aku ngn roda impian yang sungguh menyelerakan....

 



Hahahahah..berhasil jugaklah aku g jalan2 ri tu..leh gak snap gambar yang menyelerakan mcm lolipop ni...ape2 pun thanks kat kawan aku yang layan karenah aku IZA n HAJAR...the most memorable moments in my life...I Love You Guys!!!!

Satu je aku nak pesan kat korung...kaler ni mang main peranan lam menentukan emosi kita...tgk..aku bila dah tgk kaler2 ni terus nek syok..hahahaha..COLOUR is the best Emotion Theraphy...kan3..korang agree x??? lau agree aku sayang korang..lau tak agree pun aku still gak sayang korang hehehhe....

Bah..mengantuk dah ni..esok nk jalan lagi teman kawan aku beli barang wat balik kg..k guys..sambung esok lak ye..babai... love u!

Friday, April 8, 2011

Kejutan!!!!

Assalamualaikum to all my blog walkers...

Ok today is 8th of April rite?? so dis is the date where it turn me into 24 years ol gal..hahah gal??? hahaha...Happy Birthday to me..Happy Birthday to me..Sweet 24.. tua sudahhh....

Semalam tepun saya off sebb out of battery..sebb baru balik camping n..it was the most chalengging camping yang pernah saya attend selama 24 tahun i...bila dah sampai bilik..cuci kain semua..baru la on tepun kasi charge...

Bila dah masuk kan bateri lam tepun mulalah berduyun2 msg masuk...yang paling banyak msg dari Cik CT...siap ade notification missed call lagi...saya pun reply la msg tu..then tetiba dia col...mase col pulak ni dah la tak dengar ahhaha asyik duk ,,"hah..hah..ape dia???"..hahah..kawn aku nek bengkek la..letak phone..then dia msg...aku. dia gtau ni "sha..opis kolej dah tutup ke?? aku ade post something kat mu.." aku pun replay la gtau "dah tutup dah..esok aku cek kat pejabat"...

Pagi tadi aku dengan badan yang sengal2 alam ni pi la cek barg kat opis..tapi takde lak nama aku kat list name brg tu..tetiba abg ensem tu pun tanya:

Abg ensem: nama apa dik???
Kawan aku: Aisha Wahida Ismail...
Abg ensem: owhh Aisha Wahida..Imran ke....ade bah tu tadi brg tu..sikijap ya...
Kawan aku: Aisha Wahida Ismail la..bukan Imran..
Aku: Imran Ajamin ke...?
Abg ensem: owhh..Ismail..sori..tu naa..brg kamu...
Aku: terima kasih ye...
Abg ensem: same2 (perli la kunun kami ckp semennjung hahaha)

Lepas je claim barg kat pejabat kolej aku pi cafe ngn kawan aku beli makann..so, suprise la ni..nak tahu apa isi kejadian dalam parcel tu..then bila dah siap beli kami pun balik la...

On the way nk  balik bilik tu kawan, aku msg la Cik CT nak gtau kat dia aku dah amik barg  yang dia pos..aku pun mcm2 la ucap terima kaseh la..terharu la..ape benda isi lam ni laaa......tetibe dia reply msg dia kate " hadiah ni tak seberapa je..hope aku suke la...home made choc huhuhu..." PERGHHH!!! Home made Choc!!!!! calang2 org dapt benda ni..dah la jauh pos dari semenanjung.. TERIMA KASEH CIK CT..Tahun ni la aku dapat the most suprisingly birthday gift..special courier from SHAH ALAM..THANKS AGAIN!!!!

By the way.. terima kaseh kat CIK CT..selain kami kongsi tarikh lahir yang sama 8 APRIL...kami juga frens forever..12 tahun kawan,,semoga ikatan persahabatan kita tak kan putus I LOVE YOU!!!

"Thank you for the cutest homed made choc you give to me on my special day.. I LOVE YOU!!!!"

This is the lovely choclate from CIK CT.....



Happy Bday...

Aisha...


From Zue

V
V
V
V
V

HAPPY BIRTHDAY AISHA FROM ZUE


*THANK YOU SO MUCH, I LOVE YOU!!! *


Friday, April 1, 2011

April fool..bengang giler..!!! Arghhh......

Assalamualaikum....

hai..hari ni 1st April kan...so ni la first entry untuk bulan April...lau 1hb April..korang bese buat ape la..mesti ade yang kene prank ngn membe kan...kene antam ngn kawan... ala..April Fool la kunun....

Hurmmm..entry hari ni aku nk citer sal aku kne Bang Bang Boom ngn kawan ak...ces sungguh kurang sopan dia mengApril Foolkan aku... Korang nk tau sepanjang hayat aku 24 tahun ni.. 1hb April 2011 ni la first April Fool org bagi kat aku..Bengang giler der!

Tengah2 aku syok duk online FB..tetibe hp aku ringing dah la lagu baby..macm lullaby tu..ak tenguk2 nombor phone...tak kenal..so take time jugak la nk menjawabnye...bile tenung lame2 aku pun angkat...n mulalah phone conversation antara kami.. (lebih kurang gini la...)

Tetiba aku rase berdebo2....

Peguam: Ni..Cik Aisha ke????
Aku:  Ye saya..kenapa?? Ni sape?
Peguam: Saya dari pejabat peguam..kami dapat surat menyatakan bahawa cik tak byar saman...
Aku: Saman???!!! Saman apa?????
Peguam: Saman jalan raya....Cik ada saman jalanraya bertarikh 20.12.2010...
Aku: Mane ade..saya tak pernah bwak kereta....
Peguam: Ye..saman ni kat Sabah..Cik kat Sabah kan??? Cik ke puan....?
Aku: Ye..saya kat Sabah....Cik....
Peguam: Cik Aisha..Saman Cik Aisha..ni,,alamt dia kat Sabah...
Aku: Sabah??? Eh, 4 year saya kat sini..i never drive ay car or transport.....mcm mane saya kene saman... bape no plat kete tu...
Peguam: SAA 3784 K..viva
Aku: Saya tak pernah drive kereta kat Sabah..mcm mn kene saman???
Peguam: Owh..ye ke???? Cik org Terengganu kan?
Aku: Ye saya org Terengganu....owh..cik tak pernah drive..tapi mcm mn dapt saman..ermm..mungkin ade kesilapan...hihiihi (terdegr gelak kecil)
Aku: Ces..April Fool!!!!!! bodo2!!!
Peguam: hahahahahahahahah!!!!!!!!! Hahahahahaahhahahahahhhah!!!!!
Aku: Ces..kurang asam..sib baik aku tak menangis.....
Peguam: Hahahahhahaha..aku la..kesian kat ko...

then, ckp2 kejab..kawan aku pun letak phone cos..bos dia panggil...

Aku ni ape lagi..membara ala2 lipan bara la...hadui...mujur tak menangis je...kurang sopan betul....berdebor ase ank jantung ak ni..mcm nk beranak lagi satu aku ase..hadui!! naseb baik ak kool...

Xpe2..nnt taun depan aku prank ko balik..tgggu!!!!!!!! Wahahahahah.....

Mujur la ak ni..penyabar..sabo2...huhuhuhuh